motivatie
Deze site is onze bijdrage tot het blijvend herdenken van de Grote Oorlog. Op de website FotoshootWO1oo.com verschenen gedurende 28 juli 2014 en 11 november 2018 de volledige duur van herdenking van "de Grote Oorlog" iedere week drie foto's en artikels. Het was nooit de bedoeling een volledig historisch en chronologisch overzicht en/of een totaal beeld te geven van WO 1. Het waren 672 fragmenten van wat nu nog te zien is voornamelijk langs het Westelijke front.

Alle bezoekers van die website kregen de mogelijkheid om één maal per maand voor hun favoriete foto en artikel te stemmen. Iedere maand werd op die manier de mooiste foto van de vorige maand gekozen door het publiek. Eind november 2018 kunnen we tevreden terugblikken op 4 drukke herdenkingsjaren omtrent de Grote Oorlog. Iedereen bedankt die ons volgde op de website en op sociale media Facebook. De vele lovende reacties en de passie omtrent WO1 zijn een motivatie voor ons om verder te herdenken. Eind december 2018 besloten Nick en Philippe om de benaming FotoshootWO1oo niet meer te gebruiken want de 100 jarige herdenkingen zijn intussen recente geschiedenis. Met een vernieuwde website en een nieuwe naam voor de website en de Facebook pagina " Photography to remember WWOne" blijven we verder de Eerste Wereldoorlog herdenken. Op geregelde tijd verschijnen nieuwe foto's en artikels op deze website. De mogelijkheid om een favoriete foto te kiezen per maand is echter niet meer mogelijk doordat de foto's en artikels niet meer wekelijks op de website verschijnen. Dank voor begrip.

De foto's verwijzen of hebben een link met WO 1. Een persoonlijke beleving, want vaak na het lezen van verhalen over plaatsen, gebeurtenissen of personen, begon de zoektocht om op die locatie een passende foto te maken. Veel verschillende thema's en onderwerpen komen aan bod. Bij iedere foto komt een bindtekst. Dit zijn historische achtergronden of persoonlijke verhalen en/of getuigenissen. Ook anekdotes, cijfermateriaal, omschrijvingen en/of bedenkingen komen aan bod. Soms plaatsen we extra historisch beeldmateriaal ter illustratie.

Het blijft onze bedoeling om een boeiende fotografische herinnering omtrent WO1 te brengen, met aanvullend extra informatie. Deze website is voor jong en oud met interesse voor de eerste wereldoorlog. Op deze manier hopen we iedereen iets bij te brengen of eens kort stil te laten staan bij een bepaalde gebeurtenis, persoon en/of plaats.

Dit is ons eerbetoon aan de volledige generatie die "de Grote Oorlog" heeft meegemaakt. Als blijvende herinnering aan deze periode, een fractie in de geschiedenis.