Het monument op de foto, onthuld in 1922, eert de mannen van het Royal East Kent Mounted Rifles die streden in WOI. Dit cavalerieregiment werd oorspronkelijk in 1794 in Kent (Engeland) als de Royal East Kent Yeomanry opgericht. In de 19e eeuw was deze eenheid vaak het escorte van de koningin en andere koninklijke familieleden, dat resulteerde erin dat de eenheid in 1856 werd omgedoopt in ‘The Royal East Kent Mounted Rifles’ (Duke of Connaught's Own). In 1907 werden de East Kents een territoriale eenheid die in geval van oorlog het thuisfront zouden verdedigen en niet konden ingezet worden buiten de landsgrenzen.
Doch bij het uitbreken van de oorlog in augustus 1914 boden veel van haar mannen zich vrijwillig aan voor Imperial Service (dienst voor het keizerrijk). Hiervoor werden in augustus en september 1914 de territoriale eenheden opgesplitst in een 1e Lijn bataljon (geschikt voor buitenlandse dienst) en een 2e Lijn bataljon (thuisdienst voor ongeschikten en weigeraars voor dienst in het buitenland). Later werd een 3e Lijn bataljon gevormd die diende als reserve-eenheid om getrainde manschappen te leveren aan de 1e en 2e Lijns eenheden.
Het 1e Lijn bataljon werd op 4 augustus 1914 gemobiliseerd en bevond zich tot september 1915 in de regio van Canterbury. Op 24 september ’15 scheepte het bataljon in aan boord van de RMS Olympic, de volgende dag vertrokken ze richting Gallipoli, het Turkse front. De eenheid bleef actief in het Midden-Oosten, pas in mei 1918 kwam ze naar het westelijke front. Op 18 mei was de eenheid geconcentreerd rond het Franse Rue in de regio van Abbeville waar ze een training kregen voor de dienst aan het westelijke front, vooral de verdediging tegen het gas werd er special geoefend. Op 14 juli gingen ze als infanteristen, te voet, de strijd in bij Merville. In september namen ze deel aan het Honderd dagen Offensief, ze vochten o.a. bij Bapaume en aan de Hindenburglinie. In oktober en november 1918 namen ze deel aan het eindoffensief in Artois en Vlaanderen. Op 10 juli 1919 werd de eenheid ontbonden.
De 2e en 3e Lijn eenheden bleven de ganse oorlog op het thuisfront actief.