Fey-en-Haye (Village Détruit)   Frankrijk.
'Grande Rue'.
Fey-en-Haye (Village Détruit) Frankrijk.

Voor het grootste deel van de oorlog lag het Franse dorpje Fey-en-Haye aan de frontlinie of in het niemandsland van de saillant van St. Mihiel. Het totaal vernielde dorpje werd in september 1918 door de Amerikanen van de 90e Infanterie Divisie bevrijd.

 

In de oorlog moest naast het vechten ook gewerkt worden, niet alleen moest men stellingen bouwen, munitie aanvoeren, enz.…, maar daarnaast moest er ook gezorgd worden voor voedsel. In de historiek van Amerikaanse 90e Divisie lezen we het volgende: Niemandsland. Nadat de aanval op 12 september, om 5u, was gestart, moesten de mannen gedurende de eerste 24 uren hun honger stillen met de rantsoenen dat ze bij zich hadden. Ze leefden twee dagen op scheepsbeschuiten en bacon. In de namiddag van de tweede dag kregen de mannen van het Amerikaanse 357e  infanterie regiment warm eten. ‘s Nachts werd ten noorden van Fey-en-Haye een weg aangelegd, zodat men in de morgen van 14 september de veldkeukens van het 358e infanterie regiment aan de zuidkant van het bos van Friere kon instaleren.

 

Het bos werd de vorige dag door het 2de bataljon veroverd. Dankzij de betere wegen in de sector van de 108e Brigade en de kortere geboekte vordering op 12 september was de bevoorrading van de mannen van het 359e en 360e infanterie regiment in het begin niet zo moeilijk.

 

 

 

Meer artikels
Kemmel Chateau Military Cemetery. 13-06-2016
Kemmel (Heuvelland) België.

Vanaf de zomer van 1915 werden in de omgeving van Petit Bois verschillende mijnladingen tot ontploffing gebracht.

lees meer ...
ANZAC DAY 'Dawn Service' Buttes New British C /5TH Aus. Div. Memorial. 25-04-2016
Polygoonbos (Zonnebeke) België.

ANZAC Day ( Australian and New Zealand Army Corps Day) is een nationale dag van herdenking in Australië en Nieuw-Zeeland, om alle Australiërs en Nieuw- Zeelanders die dienden en sneuvelden tijdens oorlogen, conflicten en vredesoperaties te herdenken.

lees meer ...
Fort Rumeli Mecidiye Tabyasi. 16-03-2015
Kilitbahir Turkije.

De bewapening van het fort Rumeli Mecidiye Tabyası, of Fort No.13, bestond uit twee 280 mm L/22 en vier 240mm L/35 kannonen.

lees meer ...