Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag hier de eerste Oostenrijks-Hongaarse verdedigingslijn van de Bovec sector. Na de Italiaanse bezetting van Bovec, in augustus 1915, versterkte het Oostenrijks-Hongaarse (Ö.U) leger de eerste defensielijn. Die lag op de oostelijke rand van het bekken van Bovec, vooral de posities gelegen op de heuvels Ravelnik (519 m) en Stržišče (486 m) werden fors gefortificeerd.
De twee hoogtes vormden een natuurlijke blokkade die door de Oostenrijks-Hongaarse militairen verstevigd werd door middel van versterkte posities en het uitkappen van grotten en loopgraven. Het Ö.U. leger wist gedurende twee jaar deze positie in bezit te houden en te verdedigen. Ten tijde van de Ö.U. aanval en doorbraak van de Italiaanse linies op 24 oktober 1917 werd de stelling verlaten.
Het huidige openlucht museum ligt op de flanken van de Ravelnik, in de sector van de toenmalige Oostenrijks-Hongaarse eerste defensielijn. Een pad verbindt de gereinigde en gerestaureerde loopgraven voorzien van 'screw pickets' met prikkeldraad.
In dit relatief kleine gebied zijn heel wat oorlogsrelicten te zien oa verbindingstunnels, bunkers, grotten, mitrailleurposten en gereconstrueerde barrakken.